Meditatia reduce stresul si este un leac impotriva singuratatii

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, pana pe 30 iunie. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact adanima@gmail.com cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to adanima@gmail.com with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

MeditationAgitatia si stressul  cu care se confrunta fiecare dintre noi, a devenit un fapt cotidian. Suntem din ce in ce mai presati de timp, de job-uri, de target-uri, de indatoririle pe care le avem atat in plan personal cat si profesional. In tot acest hatis al vietii moderne, exista o modalitate de a ne pastra echilibrul?

Da, cu siguranta, este chiar ochiul de liniste din mijlocul furtunii, legatura noastra cu Sinele interior. Pentru a putea accesa aceasta stare avem o cale directa si foarte eficienta  – meditatia.

Meditatia implica un efort minim, acela de a ne aseza intr-o postura stabila si de a ne linisti mintea; efectele pozitive apar chiar din prima zi de practica, indiferent de persoana si de locul in care se mediteaza.

Noi studii efectuate de specialistii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, demonstreaza ca ea poate aduce diverse beneficii pentru sanatate, ajuta la ameliorarea sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale si consolidarea functiilor cognitive.

In decursul studiului s-au identificat patru elemente cheie ale starii de meditatie care ajuta la combaterea stresului: constiinta de sine, constientizarea propriului corp, controlul emotiilor si concentrarea atentiei.

Un alt fapt descoperit a fost acela ca meditatia reduce cu aproximativ 40% din intensitatea durerii si 57% din neplacerile cauzate de aceasta –  ceea ce inseamna ca cei care mediteaza prezinta o toleranta la durerea fiziologia mult mai mare decat a oamenilor obisjuiti.

imagesMulti oameni in varsta isi petrec ultimii ani din viata in singuratate, rudele apropiate mor si copii pleaca, dar a fi singur  poate a vea un impact devastator asupra psihicului uman. Singuratatea a fost asociata cu un rist crescut pentru bolile de inima, Alzheimer, depresii si chiar morti premature.Dezvoltarea unor tratamente pentru reducerea sentimentului de siguratate la batrani este esentiala, dar din pacate eforturile precedente au dat rezultate slabe.

Care este remediul?  Cercetatorii de la UCLA mentioneaza ca un simplu program de meditatie de numai opt saptamani reduce aceste efecte asupra batranilor. Mai mult, stiind ca singuratatea este asociata cu o activitate crescuta a genelor care produc efecte inflamatorii responsabile de foarte multe boli, inclusiv markerul inflmator – proteina reactiva C (CRP)  care este un factor important in bolile de inima,  s-a constatat ca acestea  si-au redus semnificativ activitatea in urma sedintelor de meditatie.

Inflamatia este o componenta naturala a sistemului imunitar si ajuta la rezolvarea diverselor probleme,  atunci cand este vorba de o infectie sau o rana. Dar inflamatiile cronice sunt cunoscute ca factor principla in patologia multor boli si deranjamete psihice.

meditation-techniques-objectConducatorul grupului de cercetare Steve Cole, profesor de medicina si psihiatrie si membru al Centrului de Psihoneurimunologie de la ULCA, spune: “Munca noastra prezinta pentru prima data dovada ca o interventie la nivel psihologic poate scadea sentimentul de singuratate si reduce si expresia pro-inflamtorie a genelor,, dacă aceste date vor fi susţinute de cercetări ulterioare, MSBR (Programul de doua luni de reducere a stresului mental prin meditatie) poate fi o unealta importanta pentru  a imbunatati calitatea vietii pentru atatia oameni in varsta.”

Studiul s-a desfasurat pe un esation de 40 de adulti cu varste cuprinse intre 55 si 85 de ani, impartiti in doua grupuri, unul care a practicat meditatia si un grup de control in care nu s-a meditat.

Chiar daca grupul a fost mic, rezultatele au fost incurajatoare, ele fiind sustinute de starea psihica si fizica mult mai buna  a celor carea au participat la sesiunile de meditatie, la care au fost invatate tehnici de linistirea a mintii si tehnici de respiratie.

Recent Dr. Helen Lavretsky, profesor de psihiatrie la UCLA si membru al Centrului Cousins, a publicat un studiu care arata ca o forma de meditatie yoghina ce include chanturi, reduce expreisa inflamatorie a genelor si nivelurile de stres, chiar si in cazul pacientilor cu Alzheimer. Acest fapt coduce catre ideea de conectare a mintii cu genomul uman si identificarea unor practici simple ce pot imbunatati starea de  sanatate.

sursa: http://scitechdaily.com/meditation-reduces-loneliness-and-expression-of-inflammatory-genes/

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul adanima@gmail.com.

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011
trafic website