Meditatia reduce stresul si este un leac impotriva singuratatii

Start a new registration period yoga classes. FOR THIS, IF YOU WANT, SEND MAIL TO THE NAME AND NO adanima@gmail.com. DV. TELEPHONE AND THE WORDS "FOR YOGA COURSE REGISTRATION". Information can be found HERE. ...................................................................................................................................................................................................................... To always receive mail items and announcements of events you can subscribe to newsletter sending us an email to contact adanima@gmail.com mentioning "pentru newsletter" and, eventual, name and phone number. Materials published here are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to adanima@gmail.com with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

MeditationAgitatia si stressul cu care se confrunta fiecare dintre noi, a devenit un fapt cotidian. Suntem din ce in ce mai presati de timp, de job-uri, de target-uri, de indatoririle pe care le avem atat in plan personal cat si profesional. In tot acest hatis al vietii moderne, exista o modalitate de a ne pastra echilibrul?

Of, definitely, este chiar ochiul de liniste din mijlocul furtunii, legatura noastra cu Sinele interior. Pentru a putea accesa aceasta stare avem o cale directa si foarte eficientameditatia.

Meditatia implica un efort minim, acela de a ne aseza intr-o postura stabila si de a ne linisti mintea; efectele pozitive apar chiar din prima zi de practica, indiferent de persoana si de locul in care se mediteaza.

Noi studii efectuate de specialistii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, demonstreaza ca ea poate aduce diverse beneficii pentru sanatate, ajuta la ameliorarea sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale si consolidarea functiilor cognitive.

In decursul studiului s-au identificat patru elemente cheie ale starii de meditatie care ajuta la combaterea stresului: constiinta de sine, constientizarea propriului corp, controlul emotiilor si concentrarea atentiei.

Un alt fapt descoperit a fost acela ca meditatia reduce cu aproximativ 40% din intensitatea durerii si 57% din neplacerile cauzate de aceasta – ceea ce inseamna ca cei care mediteaza prezinta o toleranta la durerea fiziologia mult mai mare decat a oamenilor obisjuiti.

imagesMulti oameni in varsta isi petrec ultimii ani din viata in singuratate, rudele apropiate mor si copii pleaca, dar a fi singur poate a vea un impact devastator asupra psihicului uman. Singuratatea a fost asociata cu un rist crescut pentru bolile de inima, Alzheimer, depresii si chiar morti premature.Dezvoltarea unor tratamente pentru reducerea sentimentului de siguratate la batrani este esentiala, dar din pacate eforturile precedente au dat rezultate slabe.

Care este remediul? Cercetatorii de la UCLA mentioneaza ca un simplu program de meditatie de numai opt saptamani reduce aceste efecte asupra batranilor. More, stiind ca singuratatea este asociata cu o activitate crescuta a genelor care produc efecte inflamatorii responsabile de foarte multe boli, inclusiv markerul inflmator – proteina reactiva C (CRP) care este un factor important in bolile de inima, s-a constatat ca acestea si-au redus semnificativ activitatea in urma sedintelor de meditatie.

Inflamatia este o componenta naturala a sistemului imunitar si ajuta la rezolvarea diverselor probleme, atunci cand este vorba de o infectie sau o rana. Dar inflamatiile cronice sunt cunoscute ca factor principla in patologia multor boli si deranjamete psihice.

meditation-techniques-objectConducatorul grupului de cercetare Steve Cole, profesor de medicina si psihiatrie si membru al Centrului de Psihoneurimunologie de la ULCA, spune: “Munca noastra prezinta pentru prima data dovada ca o interventie la nivel psihologic poate scadea sentimentul de singuratate si reduce si expresia pro-inflamtorie a genelor,, dacă aceste date vor fi susţinute de cercetări ulterioare, MSBR (Programul de doua luni de reducere a stresului mental prin meditatie) poate fi o unealta importanta pentru a imbunatati calitatea vietii pentru atatia oameni in varsta.”

Studiul s-a desfasurat pe un esation de 40 de adulti cu varste cuprinse intre 55 one 85 de ani, impartiti in doua grupuri, unul care a practicat meditatia si un grup de control in care nu s-a meditat.

Chiar daca grupul a fost mic, rezultatele au fost incurajatoare, ele fiind sustinute de starea psihica si fizica mult mai buna a celor carea au participat la sesiunile de meditatie, la care au fost invatate tehnici de linistirea a mintii si tehnici de respiratie.

Recent Dr. Helen Lavretsky, profesor de psihiatrie la UCLA si membru al Centrului Cousins, a publicat un studiu care arata ca o forma de meditatie yoghina ce include chanturi, reduce expreisa inflamatorie a genelor si nivelurile de stres, chiar si in cazul pacientilor cu Alzheimer. Acest fapt coduce catre ideea de conectare a mintii cu genomul uman si identificarea unor practici simple ce pot imbunatati starea de sanatate.

source: http://scitechdaily.com/meditation-reduces-loneliness-and-expression-of-inflammatory-genes/

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video Presentation

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... AdAnima Academic Society Transformation and Knowledge of Self is a member of the Yoga Federation of Romania. fyr-logo1 index Adanima Academic Society organizes conferences on various topics esoteric regular courses yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Registrations, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 or email adanima@gmail.com.

People from other towns can participate in online conferences (http://www.justin.tv/adanima).

Follow this Abheda online yoga classes. Watch live video from adanima on Justin.tv ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011